Over ons

Wij zijn

ONTDEC

Wooden cubes with the word mission and icon target on a yellow background.

Onze missie

Stichting ONTDEC helpt jongeren om hun eigen kracht te ontdekken en te versterken, zodat zij vol vertrouwen hun toekomst kunnen vormgeven. Onze missie is om jongeren te begeleiden bij het nemen van de regie over hun leven, met ondersteuning van ervaringscoaches die hen begrijpen en vooruit helpen. We willen jongeren laten ervaren dat zij niet alleen staan en dat zij met de juiste steun alles kunnen bereiken wat ze willen.

ONTDEC
Voor jongeren, door jongeren

Onze visie

Wij zien een toekomst waarin jongeren zelfverzekerd hun eigen keuzes maken en hun dromen waarmaken. Met ervaringscoaching als sleutel, zorgen we ervoor dat jongeren niet alleen worden geholpen maar ook worden geïnspireerd om anderen te helpen. Voor jongeren, door jongeren: We bouwen samen aan een wereld waarin iedereen de kans krijgt om te groeien en te schitteren op zijn, haar of diens eigen manier.

ONTDEC
Voor jongeren, door jongeren
VISION wood word

Overzicht team ONTDEC
Neem gerust een kijkje wie wij zijn. Klik op een teamlid zijn, haar of hen naam en krijg een persoonlijke tekst te zien. Zo kan er zelfs op afstand kennis met ons gemaakt worden!

Ons team

Coördinerend team

Medeoprichter
Medeoprichter
Medeoprichter / ML Instructor
Team coördinator
Junior projectleider
Junior projectleider

Ondersteuningsteam jongerenhulp - Zaanstad

Stagiair
Stagiair
Stagiair
Stagiair
Stagiair
Stagiair
Stagiair
Stagiair

Kim

Stagiair
Stagiair
Stagiair

Ondersteuningsteam jongerenhulp - Haarlemmermeer

Stagiair
Stagiair
Stagiair
Stagiair
Stagiair

Cas

Vrijwilliger
Stagiair
Stagiair
Vrijwilliger
Stagiair
Stagiair
Vrijwilliger

Wat is onze kracht?

Zelfregie
stimuleren

Bij Stichting ONTDEC geloven we dat jongeren het beste in staat zijn om hun eigen pad te bepalen wanneer ze de regie over hun leven in handen hebben. We ondersteunen hen in het ontdekken en benutten van hun eigen kracht, zodat ze met vertrouwen keuzes kunnen maken die passen bij hun persoonlijke doelen en dromen.

Ervaringerichte
ondersteuning

Onze ervaringscoaches zijn jongeren die zelf hebben meegemaakt waar onze doelgroep nu doorheen gaat. Dit maakt onze ondersteuning uniek en krachtig. We begrijpen de uitdagingen vanuit eigen ervaring en kunnen daardoor op een gelijkwaardige manier helpen. Door deze persoonlijke benadering zorgen we voor een diepe, authentieke verbinding met de jongeren.

Toekomstgericht
groeien

Wij richten ons niet alleen op het oplossen van problemen in het hier en nu, maar ook op de lange termijn. We helpen jongeren om hun blik op de toekomst te richten, ambities te ontwikkelen en hun potentieel te benutten. Samen bouwen we aan een sterke basis voor een positieve en succesvolle toekomst.

Check onze locaties

bedrijvige-bij.jpg

Koog aan de Zaan

Lagendijk 1-3, 1541 KA te Koog aan de Zaan​
locatie-wormerveer.png

Wormerveer

Wandelweg 196, 1521 AM Wormerveer
robot-ali-DUCY8U2.jpg

Haarlemmermeer

Taurusavenue 100, 2132 LS Hoofddorp
Claudia Janssen

Persoonlijke tekst

Sharon Mantjes

Bij ONTDEC geloven we dat elke jongere de potentie heeft om te groeien en anderen te inspireren. Als trotse moeder van twee volwassen zoons en met meer dan 16 jaar ervaring in de hulpverlening, met uitgebreide ervaring in de zorg, GGZ en het begeleiden van gezinnen en jongeren, weet ik hoe belangrijk het is om jongeren te laten inzien dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Mijn eigen verleden, vol trauma’s en uitdagingen, heeft me doen beseffen dat het essentieel is om jongeren te helpen hun persoonlijke kracht te ontdekken en hun ervaringen om te zetten in iets positiefs.

Wij zijn ervan overtuigd dat jongeren elkaar uitstekend kunnen ondersteunen zonder dat er altijd specialistische zorg nodig is. Het is cruciaal dat wij, als oudere generatie, hen de ruimte geven om elkaar te helpen en samen te groeien. Soms is het nodig dat we een stap terug durven te doen, zodat jongeren op eigen kracht hun weg kunnen vinden. Bij ONTDEC bieden we jongeren de kans om vanuit hun eigen ervaringen anderen te begeleiden en hen te helpen de regie over hun leven terug te krijgen.

Daarnaast streven we ernaar een nieuwe generatie hulpverleners te vormen die begrijpen hoe belangrijk het is om iets van zichzelf te delen en eerst verbinding te maken met de jongere die hulp zoekt. Echte hulpverlening draait niet alleen om theoretische kennis, maar om het opbouwen van betekenisvolle relaties. Onze jongeren die als ervaringscoach bij ons werken, zijn niet alleen de hulpverleners van de toekomst, maar ook hoopverleners. Door hun eigen ervaringen te delen, bieden ze inspiratie en hoop aan leeftijdsgenoten die met vergelijkbare situaties kampen. Ze tonen aan dat er altijd een pad vooruit is, zelfs in de moeilijkste momenten. Wij gunnen de hulp vragende jongeren dat ook zij hun potentieel ontdekken en weer met vertrouwen naar de toekomst kunnen en durven kijken.

Bij ONTDEC moedigen we stagiairs aan om te ontdekken wat voor hulpverlener zij willen zijn. We stimuleren hen om niet blindelings de kaders van hun opleiding te volgen, maar hun unieke stijl te ontwikkelen en te verkennen hoe zij het verschil kunnen maken in de hulpverlening.

Wil je meer weten? Neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn of neem contact op via ONTDEC!

Diane Meyer

Persoonlijke tekst

Pascalle

Persoonlijke tekst

Ronald van Soest

Hallo! Ik ben Ronald. Ik woon in Amsterdam en heb de afgelopen jaren Toegepaste Psychologie gestudeerd. Dit doe ik omdat ik mensen enorm interessant vindt. Ik begrijp graag waarom zaken zijn waarom ze zo zijn en daarvoor is het begrijpen van mensen cruciaal.

Ik hou van humor en zit boordevol positieve energie. Het is door de jaren heen zo’n beetje mijn doel geworden om deze energie en humor in te zetten om niet alleen mezelf, maar ook anderen een goed gevoel te geven. Toch ben ik ook een gevoelig mens. Dingen raken me en ik laat graag toe dat ik daar ook wat bij voel. Al ben ik soms wat minder goed in dit aan anderen laten zien. Ik luister graag naar wat anderen te vertellen hebben, maar schroom er ook niet om zelf mijn mening te geven. Ik ben een avontuurlijk dier, altijd opzoek naar wat ik nog niet ken.

Na mijn stage bij ONTDEC ben ik gezellig blijven plakken en neem ik steeds meer taakjes op me. Ik geloof in waar de stichting voor staat en doe mijn best om dit alles te realiseren.

Bas Bibo

Persoonlijke tekst

Aimée de Kamper

Mijn naam is Aimée en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg, specifieke doelgroepen aan het ROC van Amsterdam. Ik heb een leven vol overwinningen achter mij en deze ervaringen hebben mij gevormd tot wie ik ben. Dankzij deze ervaringen kan ik andere jongeren helpen hun eigen kracht terug te vinden.

Als kind heb ik te maken gehad met pesterijen. Ik werd fysiek mishandeld, uitgescholden en buitengesloten. Dit heeft voor veel onzekerheden gezorgd. Op latere leeftijd, toen ik 16 jaar was, heb ik te maken gehad met seksueel misbruik, wat 1,5 jaar heeft geduurd. Door deze ervaring heb ik last van angsten, paniek, triggers en andere symptomen die vaak met trauma gepaard gaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik door deze ervaringen depressief ben geworden, waar helaas ook suïcidale klachten bij kwamen kijken. Uiteindelijk heb ik hulp ontvangen van ervaringsdeskundigen in een dagkliniek. Ik ben me er daarom van bewust hoe goed het kan zijn om iemand om je heen te hebben die weet wat jij mee maakt.

Armando Besseling

Ik ben Armando Besseling, 21 jaar oud en professioneel handballer. Naast handbal houd ik van gamen en naar festivals gaan. Sport en plezier zijn belangrijk in mijn leven, maar ik heb ook zware tijden meegemaakt die me hebben gevormd.

Toen ik jonger was, ben ik gepest, wat veel impact op mij heeft gehad. Ook heb ik iemand verloren die dicht bij me stond door zelfmoord. Deze ervaringen hebben me diep geraakt, maar heb er ook van geleerd en heeft het me ook laten inspireren om anderen te helpen.

Als topsporter heb je ook een drukke planning en weinig sociaal contact buiten je sport om. Als puber/tiener kan dat een grote uitdaging zijn en heeft mij ook voor een lange tijd in de weg gestaan.

Ik wil daarom graag met mijn ervaringen andere helpen hiermee. Ik weet hoe het voelt om moeilijke tijden door te maken, en ik wil er zijn voor jongeren die gepest worden, iemand verliezen, of met andere problemen worstelen. Het is belangrijk dat niemand zich alleen voelt in zo’n situatie.

Ik wil mijn ervaringen gebruiken om een steun te zijn voor anderen. Ik wil luisteren, begrijpen en helpen waar ik kan, omdat ik geloof dat samen sterker staan altijd beter is dan alleen zijn.

Jess Ribeiro de Oliveira

Mijn naam is Jess Ribeiro de Oliveira en ik ben 24 jaar. Ik woon in Zaandam en heb in september 2024 mijn opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn afgerond aan het ROC van Amsterdam. Geïnspireerd door mijn eigen ervaringen, wil ik me graag verder ontwikkelen als jeugdprofessional.

In mijn vrije tijd vind ik ontspanning in het voetballen en het maken van muziek. Als DJ word ik regelmatig ingehuurd voor optredens en geef ik workshops aan jongeren. Daarnaast ben ik actief op YouTube, TikTok en Netflix, wat me helpt om te ontspannen en me af te sluiten van de buitenwereld.

Vanaf jonge leeftijd heb ik zelf diverse vormen van hulp nodig gehad. Diagnoses als ADHD, in combinatie met trauma’s zoals het niet geaccepteerd worden vanwege mijn geaardheid en het omgaan met stress en paniekaanvallen, hebben mijn leven beïnvloed. Ondanks dat ik veel steun heb ontvangen van psychologen, psychiaters, mentoren en vertrouwenspersonen, heb ik ook periodes ervaren waarin ik me onbegrepen voelde en niet de juiste hulp kreeg.

Door mijn eigen ervaringen heb ik een inzicht gekregen in de complexe wereld van jongeren met psychische problemen. Ik weet hoe het voelt om je verloren te voelen en op zoek te zijn naar je plek in de maatschappij. Daarom wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om andere jongeren te ondersteunen en te begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat het nooit te laat is om een nieuwe start te maken en je dromen na te jagen.

De kans die ik heb gekregen bij Stichting ONTDEC is voor mij een unieke mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als jeugdprofessional. Ik ben enthousiast om mijn bijdrage te leveren aan de ondersteuning van kwetsbare jongeren

Nikita Ruivenkamp

Hallo, mijn naam is Nikita Ruivenkamp. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in een klein dorpje tussen Hoorn en Enkhuizen in genaamd Wijdenes. Ik volg de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker aan het Talland College in Zaandam. Ik zit in mijn tweede leerjaar en loop sinds kort stage bij Stichting Ontdec.

Ik woon samen met mijn zoontje van twee jaar. In mijn vrije tijd bak ik graag en ga ik vaak op pad met mijn kleintje. We zijn regelmatig in een speeltuin te vinden. Ook vind ik het leuk om met vrienden “roadtrips” te maken naar Duitse supermarkten.

In mijn verleden heb ik veel meegemaakt. Mijn ouders raakten verwikkeld in een vechtscheiding, waarna ik bij mijn vader ging wonen. Helaas kwam ik er te laat achter dat hij een drank- en (soft)drugsprobleem had. Hij ging vaak vroeg naar zijn werk en kwam laat thuis, waardoor ik me erg alleen voelde. Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik verwaarloosd werd, en met veel moeite ben ik weer bij mijn moeder gaan wonen. Toen ik achttien werd, verslechterde de relatie met mijn moeder. We wisten allebei niet hoe we met elkaar moesten omgaan, en door een ruzie ben ik bij mijn vriend ingetrokken. Na een paar maanden ging die relatie echter ook stuk, en raakte ik dakloos. Twee maanden later, op mijn negentiende verjaardag, ontdekte ik dat ik zwanger was van mijn ex. We besloten samen het kindje te houden.

Pesten is helaas altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Op de middelbare school sloeg dit over in discriminatie en dreigementen, waardoor ik in een depressie raakte en uiteindelijk van school wisselde. Op mijn nieuwe school werd het pesten gelukkig minder en stopte het uiteindelijk. Hoewel ik nu geen last meer heb van pesten, is voor mezelf opkomen nog steeds een uitdaging. Ik hoop deze ervaringen om te zetten in een krachtige eigenschap.

Rianne Mulder

Hallo! Ik ben Rianne, 22 jaar oud en ik ben vierdejaars student Toegepaste Psychologie aan de HVA. Ik speel graag videogames en probeer regelmatig nieuwe sporten of activiteiten uit. Daarnaast ben ik graag met dieren bezig en heb ik een groot deel van mijn jeugd paardgereden. Thuis op de bank zitten om een serie te kijken of iets creatiefs met kunst te doen, maakt me ook altijd blij.

Op mijn vijftiende werd ik gediagnosticeerd met een chronische depressie en een paniekstoornis, nadat ik sinds mijn twaalfde al bij een psycholoog liep. Op dat moment ontdekte ik ook dat ik een chronische (slaap gerelateerde) aandoening heb. Mede door deze diagnoses en een aantal vervelende gebeurtenissen in mijn jeugd ben ik toen op zoek gegaan naar hulp.

Ik ben op de basisschool gepest en heb een aantal traumatische ervaringen meegemaakt, waardoor ik het op een gegeven moment niet meer alleen aankon. Daarom heb ik tot mijn negentiende verschillende vormen van therapie gevolgd. Tijdens dit traject heb ik geleerd hoe ik mezelf, ondanks mijn diagnoses, zowel mentaal als fysiek gezond kan houden. Ik probeer altijd een positieve houding aan te nemen en anderen te laten zien dat, zelfs als het moeilijk is, je jezelf er doorheen kunt slaan.

Net als iedereen kom ik nog steeds af en toe uitdagingen tegen, maar ik heb geleerd hoe ik hiermee om moet gaan en wanneer ik om hulp moet vragen. Mede dankzij mijn vrienden en familie gaat het nu erg goed met me, en ik kan mijn ervaringsverhaal gebruiken om anderen te helpen.

Yoelle van der Horst

Mijn naam is Yoelle van der Horst, 23 jaar en ik doe de opleiding pedagogiek op de Hva in Amsterdam. Op jonge leeftijd kwam ik al in aanmerking met depressie en huislijk geweld. Dit was ontstaan door een Narcistische stiefvader. Hier heb ik toen een angststoornis en PTSS aan over gehouden. Ik heb nooit geweten wat ik daar mee moest. Op latere leeftijd heb ik hulp gekregen om mijn traumatische gebeurtenissen uit mijn jeugd te verwerken. Door mijn negatieve ervaringen om te zetten naar positieve gedachtes aan de hand van hulp, wilde ik hier graag ook andere mee gaan helpen. Daarom ook de start van mijn opleiding. Graag deel ik mij levenservaring met andere en wil ik samen op zoek gaan naar een verbetering.

Ik vind het leuk om te tennissen en ga 3 keer per week naar de sportschool, maar ik vind het ook wel erg lekker om gewoon lekker te chillen en gezellig bij te ketsen, elkaar goed te leren kennen. In mijn vrije tijd doe ik ook graag leuke uitjes. Ik ga vaak met vrienden naar een pretpark of klimmen in een klimpark.

Ik ben bij deze stageplek terecht gekomen via een hulpverlener die bij mij thuis is geweest. Hier heb ik heel veel steun en hulp aan gehad. Toen wist ik gelijk, als mijn 2de jaar stage begint wil ik daar graag stagelopen.

Shanice Parker

Mijn naam is Shanice, een 31-jarige Hbo-student Sociaal Werk in de afrondende fase van mijn opleiding. Als gecertificeerde jongeren ervaringsdeskundige, zowel in 2017 als in 2022, beschik ik over een unieke combinatie van theoretische kennis en praktische ervaring.

Mijn persoonlijke reis, waarvan ik inmiddels ben hersteld, omvat een complexe geschiedenis met jeugdzorg, uithuisplaatsing op jonge leeftijd, begeleid wonen, dakloosheid en een verstoorde ouderrelatie als gevolg van diverse diagnoses. Als jong moeder geworden heb ik ook de uitdagingen ervaren die hiermee gepaard gaan. Deze ervaringen hebben me gevormd tot een empathische en betrokken professional die jongeren met vergelijkbare uitdagingen kan ondersteunen.

Sylke Atsma

Persoonlijke tekst

Kim Kreher

Mijn naam is Kim Kreher. Ik volg de opleiding MBO Sociaal Werk aan het Talland College in Alkmaar. Een vriendin uit mijn klas heeft mij geïntroduceerd bij Stichting ONTDEC. De stichting sprak meteen mijn interesse aan, en daarna heb ik snel gesolliciteerd. Ik ben erg blij met mijn plek, en ik denk hier veel van iedereen te kunnen leren.

Ik ben een rustig meisje dat veel nadenkt. Hierdoor kan ik verlegen overkomen, maar ik ben juist erg sociaal en ben vaak onder de mensen. Naast het doorbrengen van tijd met mijn vrienden, hou ik ervan om te klimmen en te tekenen.

Met mijn vrienden heb ik veel verschillende dingen meegemaakt, dus bij ons is niks te gek. Ik weet dat ik altijd bij hen terecht kan, en andersom is dat natuurlijk wederzijds. Ze hebben me door lastige periodes heen geholpen. Door me voor hen open te stellen, voelde ik me meer begrepen en minder alleen. Dit is ook de reden waarom Stichting ONTDEC mij aansprak: ik zie een grote kracht in het praten met anderen die begrijpen hoe je je voelt.

Ik heb ervaring met gescheiden ouders, depressie en ADD. Deze ervaringen gebruik ik nu om anderen te ondersteunen en te begeleiden in hun herstelproces!

Nicky Beers

Ik ben Nicky Beers, ik ben 22 Ik doe de opleiding Social Work MBO Niveau 4. Deze opleiding doe ik, omdat het voor mij heel belangrijk is dat iedereen zich thuis voelt in de samenleving en ik graag mensen help met hun problemen. Ik hou van wandelen, koken, reizen en feestjes. Ik ben opgegroeid met gescheiden ouders en familieleden met ziektebeeld en dat draag ik met mij mee als ervaring en ik heb ervaring op het gebied van mentale gezondheid. Zelf heb ik geleerd hoe ik met mijn ervaringen om moet gaan en draag ik ze bij me als een stukje van mij en bij Stichting ONTDEC heb ik mogen leren hoe ik mijn herstel inzet voor een ander door naast iemand te staan, een luistert oor te bieden en de weg te helpen vinden naar zijn of haar herstel. Mocht je meer over mij of mijn ervaringen willen weten of wil je jouw verhaal kwijt neem dan vooral contact op.

Joost Hooijer

Mijn naam is Joost Hooijer,

Derdejaars student uit Purmerend aan de opleiding sociaal werk op het Talland college te Hoorn. Een sociale, actieve jongen van 22 die een passie heeft voor het werken met jongeren en het helpen hiervan. Zelf vind ik het leuk om creatief bezig te zijn of om met sport bezig te zijn, in mijn vrije tijd ben ik dan ook bezig met bijvoorbeeld sporten in de sportschool, voetballen en boxen.

Op mijn vorige stageplek, in mijn 2de leerjaar, werkte ik ook al veel met jongeren op een jongerenlocatie en hoorde ik hun problemen aan die zij hadden. Wat ik persoonlijke miste daar was het stukje begeleiding van de jongeren. Dat is hier bij Stichting Ontdec anders. Hier kan ik mijn ervaringen met ADHD, somberheidsklachten en verslaving inzetten om jongeren te helpen/coachen en wil dan ook iedereen die ik help binnen het werkveld zo goed mogelijk ondersteunen.

Mette de Boer

Mijn naam is Mette de Boer, ik ben 20 jaar en studeer Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit momenteel in het tweede jaar van mijn opleiding en loop stage bij ONTDEC.

Mijn persoonlijke ervaringen hebben me veel geleerd over hoe ik met moeilijke situaties om moet gaan. Inmiddels heb ik meer inzicht gekregen in mijn gedrag en handelingen, en weet ik nu hoe ik hierop kan reageren wanneer zich weer een soortgelijke situatie voordoet. Ook heb ik verschillende vriendinnen met depressieve gedachten, die steun bij mij vinden. Deze ervaringen hebben me gevormd tot een luisterend persoon die graag anderen helpt.

Sjoerd Dekker

Mijn naam is Sjoerd Dekker ik 19 jaar oud. Ik ben eerste jaars student aan de hoge school van Amsterdam waar ik de opleiding Socialwork volg met als profiel jeugd. Mijn hobby’s zijn voetballen en naar festivals gaan.

Ik ben geboren met een handafwijking aan mijn rechter arm. Dit is voor mij nooit een probleem of een belemmering geweest. Ik sta positief in het leven en laat mij niet snel beïnvloeden door mijn hand. Natuurlijk heeft het wel eens nare ervaringen meegebracht, maar daar ben ik juist alleen maar sterker uitgekomen. Ik wil de jongeren inspireren en hun laten in zien dat ze veel meer kunnen dan ze denken.

Ik hoop mezelf bij de stichting Ontdec zo te kunnen ontwikkelen dat ik erachter kom wat voor sociaal hulpverlener ik later wil worden.

Robin Andriessen

Mijn naam is Robin Andriessen,

Ik ben 19 jaar, eerstejaars student Social Work aan de Hogeschool van Amsterdam en ik kom uit Kortenhoef. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te koken, naar de sportschool te gaan en tijd door te brengen met mijn vrienden.

Ik heb in mijn pubertijd veel meegemaakt door mijn onrustige thuissituatie van toen en het vroege overlijden van mijn vader. Dit heeft mij gevormd tot een empathisch en oprecht persoon. Ik hoop bij ONTDEC mijn ervaring hiermee in te kunnen zetten om anderen jongeren die gelijke problemen ervaren zich gehoord en begrepen te laten voelen.

Fay van Rangelrooij

Mijn naam is Fay van Rangelrooij en ik ben 19 jaar oud. Ik volg de opleiding HBO Social Work aan de HvA en zit in mijn eerste jaar. Ik ben een spontane meid die veel geeft om haar medemens. Stichting ONTDEC sprak mij direct aan op de stagemarkt, omdat de visie “voor jongeren, door jongeren” perfect aansluit bij mijn motivatie voor deze opleiding. In mijn pubertijd heb ik twee keer te kampen gehad met depressie en dit leek eindeloos voor mij. Hier kwam ook nog een alcoholverslaving bij kijken. Na lang zoeken heb ik de hulp kunnen krijgen die ik nodig had en ben ik geworden wie ik nu ben. Ik wil andere jongeren dan ook graag helpen bij het krijgen van de hulp die zij willen en/of nodig hebben.

Naast mijn opleiding hou ik mij in het dagelijks leven bezig met mijn vriendinnen, familie en mijn werk in een restaurant. Ik kan van alles doen met mijn vriendinnen, van terrassen tot een spelletjesavond. Grotendeels van mijn vriendinnen heb ik leren kennen in het restaurant waar ik inmiddels 1,5 jaar werkzaam ben. In mijn tussenjaar heb ik hier veel tijd doorgebracht en zo zijn mijn collega’s een tweede familie voor mij gaan vormen.

Ik kan over mijzelf zeggen dat ik een pittige dame ben en dat ik van doorzetten houd. Ik ben een echte prater en heb over de jaren heen geleerd om nooit met ruzie naar bed te gaan. Er moet dus altijd naar een oplossing worden gezocht. Ik hoop dat ik de lessen die ik heb geleerd in mijn traject naar passende hulp, kan inzetten om andere jongeren te helpen en kijk erg uit naar deze stage.

Sacha van Dieren

Mijn naam is Sacha van Dieren, ik ben 23 jaar en woon sinds twee jaar in Amsterdam voor mijn studie Toegepaste Psychologie. Momenteel zit ik in mijn tweede studiejaar en ga ik dit jaar beginnen aan mijn stage bij ONTDEC. Deze stageplek spreekt me erg aan omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is om steun te vinden bij iemand die soortgelijke ervaringen heeft meegemaakt.

Muziek, met name het spelen van piano, heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn eigen proces van herstel. Vanaf mijn elfde tot mijn achttiende heb ik een zware periode doorgemaakt, waarin ik me vaak alleen voelde en niet goed wist bij wie ik terecht kon. Op het eiland waar ik ben opgegroeid, rust er een groot taboe op depressie en somberheidsklachten. In deze tijd kampte ik met paniekaanvallen en raakte ik verwikkeld in ongezonde relaties, waarin ik me steeds eenzamer voelde. Muziek bood me echter altijd een uitlaatklep en gaf me steun.

Deze ervaringen hebben me gemotiveerd om te kiezen voor de studie Toegepaste Psychologie. Ik hoop bij ONTDEC mijn eigen verhaal om te kunnen zetten in kracht en vanuit mijn ervaring een betekenisvolle bijdrage te leveren aan anderen.

In mijn dagelijks leven breng ik graag tijd door met mijn vriend en vriendinnen. We doen gezellige dingen samen, zoals wandelen, naar de bioscoop gaan en terrasjes pakken.

Cas Dolderman
Mijn naam is Cas Dolderman. Ik ben 19 jaar en ik woon bij mijn moeder in Hoofddorp. Ik ben als vrijwilliger werkzaam bij ONTDEC, en studeer zelf de pabo bij de hogeschool van Amsterdam.

Ik spendeer mijn tijd graag met vrienden of op Youtube
Ik ben zelf al langer werkzaam binnen het jongerenwerk en heb zelf ook een jongerenorganisatie opgericht, gefocust op queer jongeren.
Ik heb zelf verschillende tegenslagen gehad in het leven, zowel persoonlijk als academisch.

Met de ervaringen die ik meeneem, hoop ik andere jongeren te kunnen helpen, zodat je ondanks een lastige thuissituatie of onbegrip vanuit de medische wereld met doorzettingsvermogen een heel eind kan komen.
 
Ik ben zelf eerder op zoek gegaan naar een ADHD-diagnose, maar heb die helaas niet gekregen. Ik liep erg aan tegen problemen met focussen, taken afmaken en mn kamer opgeruimd houden. Gelukkig heb ik ondertussen zelf handvatten gevonden om door te gaan met het leven, en ik hoop dat ik deze handvatten ook aan andere jongeren kan doorgeven.
 
Veel van mijn vrienden hebben te kampen gehad met serieuze depressies, en ik heb van dichtbij gezien hoe lastig dit kan zijn, en ben ook van mening dat het belangrijkste bij een depressie contact met anderen is.
 
Ook heb ik vroeger samen met vrienden drugs gedaan, en hier ook vrienden aan onderdoor zien gaan. Dus ik hoop dat ik andere jongeren kan helpen met drugs veilig gebruiken.
Daan

Hey hallo! 👋
Ik ben Danique, maar heb liever Daan. Hier voel ik mij fijner bij. 26 jaar en naast ONTDEC als vrijwilliger werkzaam bij de Petsplace, want ik ben DOL op dieren 😺🐾.
Hoe ben ik bij ONTDEC terecht gekomen? Een paar jaar geleden zat ik erg in een dip en kreeg ik ook hulp vanuit ONTDEC. Dit vond ik erg fijn. Daarna nog meegedaan aan Local Heroes voor zelfontwikkeling en vanuit daar leerde ik NLP kennen. Dit deed veel voor mij.
De reden dat ik vrijwilliger ben geworden is dat ik andere graag help met soortgelijke situaties. Bij mij is dit autisme, epilepsie, negatieve gedachtes.
Want hoe ga je er mee om? Wat doe je als andere het niet begrijpen? Hoe kan je dat aanpakken?
Ik heb er zin in! 🫶

Katka

Hee, ik ben Katka, ik ben 18 jaar en ik studeer momenteel Pedagogische Wetenschappen in Leiden! Ik loop geen stage, maar ben een vrijwilliger bij ONTDEC. Ik kijk er ontzettend naar uit om andere jongeren te begeleiden bij problemen waar ik zelf ook tegenaan heb gelopen en hoop om anderen zo veel mogelijk te kunnen helpen! Ik ben heel sociaal dus vind het leuk om in mijn vrije tijd tijd door te brengen met de mensen die ik liefheb. Ook vind ik het leuk om nieuwe landen en steden te ontdekken en te sporten! Tot snel 🩷🩷

 

Loyse

Hoi! Ik ben Loyse en ik ben 18 jaar. Ik zit momenteel in het tweede jaar van Social Work en was bij Ontdec terecht gekomen vorige jaar toen ik een stage plek zocht. Ik heb er afgelopen jaar als jongeren ervaringscoach stage gelopen en ben blijven hangen als vrijwilliger. Ik vind het belangrijk om te praten over ervaring en heb zelf ervaring en interesse in mentale gezondheid die ik inzet om met andere jongeren erover te praten als daar behoefte aan is.

Lucas

Hoi, ik ben Lucas. Ik ben 21 jaar en ik woon in Hoofddorp. Ik doe de studie socialwork en ik ga de komende tijd stage lopen als ervaringcoach. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, te gamen en naar de bioscoop te gaan. Ik heb er zin in om de komende tijd jongeren te gaan helpen met mijn eigen ervaringen. Tot snel! :)

Saar

Persoonlijke tekst

Puck Peeperkorn

Persoonlijke tekst